PřeloučDnes.cz
PřeloučDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj |

V Pardubicích se začnou rychle rozšiřovat zóny placeného parkování

14. 5. 2024 | Doba, kdy se dalo v širším centru Pardubic odstavit auto zadarmo, končí. Obvody zvýší počet ulic, kde se bude platit. Jako první je na řadě okolí nemocnice.

Stavbaři na obchvat povolali potápěče, kvůli odplavenému dnu zpevnili pylon

13. 5. 2024 | O tom, že někdy je potřeba při budování silnice angažovat potápěče, dnes přesvědčili stavebníci na severovýchodním obchvatu Pardubic, kteří přistoupili k ne příliš obvyklé metodě. Kvůli velké vodě, která v lednu změnila charakter dna řeky Labe, museli potápěči zpevnit dočasný pylon, přes nějž se vysouvá budoucí největší zavěšený lanový most v Česku.

Svědek v případu brutální vraždy přišel vypovídat opilý, soudce ho poslal domů

13. 5. 2024 | U Krajského soudu v Hradci Králové dnes pokračovalo hlavní líčení s obžalovanými Pavlem Jirečkem a Alexandrem Golubničenkem, kterým hrozí až výjimečný trest za brutální umučení muže v Pohodlí na Svitavsku. Dopolední program hlavního líčení však skončil dříve, než se předpokládalo. Třetí předvolaný svědek k soudu přišel nepatřičně rozjařený a bez občanského průkazu.

Památkově chráněné nádraží hyzdí reklamy. Musíme platit daně, hájí se vlastníci

13. 5. 2024 | Nádraží v Ústí nad Orlicí, zapsané na seznam kulturních památek, zůstává opuštěné. Aktivisté, kteří budovu od státu koupili a nyní se nedokážou dohodnout na jejím využití, se kvůli finančním problémům rozhodli pro kontroverzní krok. Na tuto památku nechali umístit billboardy.

Sýkora míří od pardubického ledu do kanclu. Nahradí Salfického

13. 5. 2024 | Po lednovém vyhazovu Václava Varadi stanul na střídačce pardubických hokejistů jako asistent Marka Zadiny. Bylo však veřejným tajemstvím, že klubová legenda Petr Sýkora na trenéřinu necílí, a teď dostává příležitost v docela jiné roli. Přesunuje se do kanceláře, kde nahradí dosavadního sportovního ředitele Dynama Dušana Salfického.

Na podobný zápas jsem čekal snad dvě sezony, ulevilo se Hlavatému

12. 5. 2024 | Na podobný zápas čekal v podstatě celou sezonu. „Možná i dvě,“ vyhrknul hned s úsměvem. Záložník pardubických fotbalistů Michal Hlavatý se stal hrdinou nedělního mače s Českými Budějovicemi. Dvěma góly řídil domácí výhru 3:2 a výrazně přiblížil svůj tým k záchraně v lize.

Pardubice - Č. Budějovice 3:2, přestřelka pro domácí. Hrdinou střelec Hlavatý

12. 5. 2024 | Museli otáčet, poté čelili i vyrovnání, nakonec pardubičtí fotbalisté porazili v klíčovém souboji ve skupině o záchranu 3:2 České Budějovice a odskočili jim na rozdíl sedmi bodů, což je přibližuje účasti v příští ligové sezoně. Hrdinou utkání byl domácí záložník Hlavatý, jenž dva góly dal a jeden si hosté vsítili sami po jeho nebezpečné střele.

Superrychlých nabíječek kolem hlavních tahů přibývá, na sídlištích chybějí

12. 5. 2024 | Kolem hlavních tahů a obchodních center v Pardubickém kraji přibylo za poslední čtyři roky více než šedesát dobíjecích stanic. Velká sídliště jsou však zatím na okraji zájmu.

Druhá výhra v řadě? Už to dáme, věří pardubický záložník Sychra

12. 5. 2024 | Fotbalisté Pardubic hostí v neděli od 15 hodin Budějovice. Pokud získají tři body, záchrana v lize bude velice blízko. Záložník pardubických fotbalistů Vojtěch Sychra už dobře tuší, o co v neděli odpoledne v CFIG Areně půjde...„Jo, jo. Takových zápasů už jsme tady hráli asi osm,“ usmíval se po čtvrtečním tréninku.

Stegosaurus se skluzavkou stál sedm milionů. Stal se terčem kritiky i posměchu

11. 5. 2024 | Už nejen opoziční zastupitelé upozorňují na vysokou cenu nového hřiště v pátém pardubickém obvodě. Jen stegosaurus se skluzavkou vyšel malou radnici na skoro sedm milionů a stal se terčem kritiky i posměchu.

Řidič se ženou a dítětem uháněl i stočtyřicítkou, ve slepé ulici prchl na střechu

10. 5. 2024 | Až stočtyřicetikilometrovou rychlostí ujížděl klikatými silnicemi na Orlickoústecku řidič Škody Octavie, kterého stíhala policie. Svoji riskantní jízdou v protisměru ohrožoval nejen ostatní řidiče, ale i ženu a dítě, které v autě vezl. Když se dostal do slepé ulice, pokusil se svůj marný boj završit útěkem na střechu jednoho z domů. Špatně zabrzděné auto mezitím nabouralo do zaparkovaného auta.

Zemřel vítěz Velké pardubické Petr Vozáb, najednou ukočíroval dvaadvacet koní

10. 5. 2024 | Ve věku 68 let zemřel ve čtvrtek Petr Vozáb, vítěz Velké pardubické z roku 1985 s Festivalem. Po dostihové kariéře přesedlal na vozatajský kozlík a stal se úspěšným reprezentantem se čtyřspřežím starokladrubských běloušů. Byl také kočím, který si troufl v roce 2008 zapřáhnout koně do dvaadvacetispřeží, což je doposud český rekord.

Hokej mi dal všechno, Čechům budu fandit, říká Musil. Přestup syna chápe

10. 5. 2024 | Jeho příběh spojený s odvážnou emigrací do NHL zná snad každý hokejový fanoušek. Legendární obránce František Musil se už ale soustředí výhradně na mladší generace. V rozhovoru pro iDNES.cz mluví o vnoučatech, přestupu syna Adama do Liberce i o začínajícím mistrovství světa.

Pardubický skatepark čekají opravy, město do něj investuje pět a půl milionu

10. 5. 2024 | Skatepark Pardubice, který patří mezi nejlepší freestyle sportoviště v Česku, čeká změna. Město investuje 5,5 milionu korun do nové tribuny a výměny překážek, aby zajistilo co nejlepší podmínky pro sportovce a diváky.

Na Den vítězství válí. Osmý květen je mi souzený, říká dostihový jezdec Kocman

10. 5. 2024 | Odsýpalo mu to s novým svěřencem trenérky Lempochnerové Mascalzonem i s českým odchovancem Sasirem. Vítězně si vedl také v rovinovém dostihu, v němž se vyhoupl do sedla narostlého Dancera of Denali. Jakub Kocman zaznamenal při středečním mítinku v Pardubicích tři triumfy. „Osmý květen je mi asi souzený, předloni jsme tu také třikrát zvítězil,“ připomněl Kocman.

Nymburk vyhrál i v Ostravě a v pátek může slavit návrat do finále NBL

9. 5. 2024 | Basketbalisty Nymburka dělí jediná výhra od postupu do finále NBL. Ve třetím semifinálovém duelu s Ostravou dnes zvítězili v hale Nové huti 92:69 a vedou v sérii 3:0 na zápasy. Jistotu finále, ve kterém v minulém roce poprvé po 21 letech chyběli, mohou mít Středočeši už v pátek, kdy bude čtvrtý duel opět hostit ostravský tým. V baráži si dnes zajistila opětovnou účast mezi elitou pražská Slavia, jež vyhrála proti vítězi 1. ligy Svitavám i domácí zápas (92:69). ...

Kauza politika v mikině s proruskými symboly nejspíš skončí jako přestupek

9. 5. 2024 | Kriminalisté ukončili prověřování případu bývalého politika Pavla Křivky, který začátkem dubna vzbudil rozruch v Pardubicích, když chodil městem v oděvu s proruskými symboly. Bývalý šéf krajské strany Zelených vyrazil v černé mikině s velkým Z na prsou, ruskou vlajkou na rameni a nápisem v azbuce „Za vítězství“. Případ podle všeho skončí jako přestupek.

Hasiči se k havarovanému autu prořezávali. Nikdo u něj nebyl a nemělo značky

9. 5. 2024 | Projíždějící řidiči nahlásili na Policii ČR havarované auto v lese na Svitavsku. Ve voze ani v jeho blízkosti se nikdo nenacházel a auto nemělo ani registrační značku. S vyproštěním vozu zaklíněného ve větvích museli pomáhat hasiči.

Hoch, který při dostihu zkřížil cestu splašenému koni, vyvázl se šrámem na hlavě

9. 5. 2024 | Chlapec, který ve středu na pardubickém závodišti vběhl do cesty splašenému koni bez jezdce, bude v pořádku. Podle zjištění MF DNES nezletilý hoch vyvázl bez vážných zranění, utrpěl šok a má lehčí šrám na hlavě. V nemocnici byl na pozorování a lékaři už ho propustili domů.

Na dostizích v Pardubicích se splašil kůň, vběhl mezi diváky a zranil i dítě

8. 5. 2024 | Na dostihovém závodišti v Pardubicích se ve středu odpoledne splašil kůň bez jezdce. Přeskočil plot a mezi diváky zranil tři dospělé a dítě. Záchranáři dítě společně se zraněnu ženou převezli do nemocnice, mají lehká zranění. Policie na místě zjišťovala další okolnosti, závody ale pokračovaly. Podle Dostihového spolku jde o nešťastnou událost.



Zpravodajství PřeloučDnes.cz

Silně opilá řidička nezvládla na Pardubicku jízdu na kruhovém objezdu

Daleko nedojela řidička osobního vozidla zn. Škoda Superb v Pardubicích, která se značně posilněná alkoholem vydala do provozu v odpolední dopravní špičce. Na okružní křižovatce silnic I/37 a I/36 s Palackého třídou její jízda po čtvrté hodině ...

Pardubický kraj dá 14,5 milionu korun do podpory cestovního ruchu

Krajští radní v květnu schvalovali poskytnutí dotací pro oblast cestovního ruchu. Samospráva nakonec podpoří drtivou většinu podaných žádostí a přispě ...

Mezi Budislaví a Prosečí začíná oprava silnice

Klimatické podmínky i nadměrná doprava se v regionu výrazně podepsaly na stavu komunikací. Po skončení zimní údržby je to vidět například na úseku sil ...

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodné výzvy k úhradě cla

Pardubičtí celníci zaznamenali případ, kdy byla pod hlavičkou Celního úřadu pro Pardubický kraj vystavena faktura na úhradu cla ve výši 274 tisíc koru ...

Zdrogovaného řidiče mercedesu nezastavila ani brána lesní obory

CHRUDIMSKO - Chrudimští dopravní policisté se od sobotního večera dne 30. března 2024 zabývají dopravní nehodou, při které řidič stříbrného vozidla zn ...



Úterý 14.5.2024
Pardubický kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes