PřeloučDnes.cz
PřeloučDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Pardubický kraj |

Kauza politika v mikině s proruskými symboly nejspíš skončí jako přestupek

9. 5. 2024 | Kriminalisté ukončili prověřování případu bývalého politika Pavla Křivky, který začátkem dubna vzbudil rozruch v Pardubicích, když chodil městem v oděvu s proruskými symboly. Bývalý šéf krajské strany Zelených vyrazil v černé mikině s velkým Z na prsou, ruskou vlajkou na rameni a nápisem v azbuce „Za vítězství“. Případ podle všeho skončí jako přestupek.

Hasiči se k havarovanému autu prořezávali. Nikdo u něj nebyl a nemělo značky

9. 5. 2024 | Projíždějící řidiči nahlásili na Policii ČR havarované auto v lese na Svitavsku. Ve voze ani v jeho blízkosti se nikdo nenacházel a auto nemělo ani registrační značku. S vyproštěním vozu zaklíněného ve větvích museli pomáhat hasiči.

Hoch, který při dostihu zkřížil cestu splašenému koni, vyvázl se šrámem na hlavě

9. 5. 2024 | Chlapec, který ve středu na pardubickém závodišti vběhl do cesty splašenému koni bez jezdce, bude v pořádku. Podle zjištění MF DNES nezletilý hoch vyvázl bez vážných zranění, utrpěl šok a má lehčí šrám na hlavě. V nemocnici byl na pozorování a lékaři už ho propustili domů.

Na dostizích v Pardubicích se splašil kůň, vběhl mezi diváky a zranil i dítě

8. 5. 2024 | Na dostihovém závodišti v Pardubicích se ve středu odpoledne splašil kůň bez jezdce. Přeskočil plot a mezi diváky zranil tři dospělé a dítě. Záchranáři dítě společně se zraněnu ženou převezli do nemocnice, mají lehká zranění. Policie na místě zjišťovala další okolnosti, závody ale pokračovaly. Podle Dostihového spolku jde o nešťastnou událost.

Kaplička se stěhovala o dva kilometry, vázy a křížek v ní dělaly vodováhu

8. 5. 2024 | Takřka šest hodin trvalo stěhování kapličky od silnice I/36 u Horních Ředic na Pardubicku na nové místo. To původní bylo jen pár kroků od této rušné silnice, která slouží jako přivaděč k dálnici D35 a pro chodce, kteří by k drobné sakrální stavbě chtěli přijít, tudíž velmi nebezpečné.

Nejstarší studna i šperky. Výstava ukáže, co našli archeologové pod silnicemi

8. 5. 2024 | Východočeské muzeum v Pardubicích zahajuje na zámku výstavu nazvanou Exit 91 / Vykopávky. Číslovka v názvu odkazuje na počet kilometrů, které archeologové během šesti let probádávali. Lidem představí historické nálezy, které objevili v dosud nejrozsáhlejších záchranných výzkumech pod dálnicemi a silnicemi v Pardubickém kraji.

Pavlát míří do Finska. V bráně Ilvesu Tampere nahradí Málka

7. 5. 2024 | Brankář Dominik Pavlát bude v příští sezoně působit v hokejovém týmu Ilves Tampere ve Finsku. V klubu by měl nahradit krajana Jakuba Málka, který podepsal smlouvu s New Jersey Devils a chce se pokusit prosadit v NHL. Pavlát podepsal v novém působišti roční smlouvu s opcí.

Řidička vezoucí dítě obrátila auto na střechu, při nehodě zbořila cihlový plot

7. 5. 2024 | Rychlá jízda zřejmě stojí za pondělní dopravní nehodou v Sedleci na Orlickoústecku. Řidička vezoucí v autě chlapce zde na úzké silnici zavadila ráfkem kola o obrubník, její vozidlo se stalo neovladatelné a srovnalo se zemí cihlový plot před rodinným domem.

U Pardubic vlak usmrtil člověka, koridor z Prahy na Moravu asi hodinu stál

7. 5. 2024 | V Pardubicích po poledni vlak srazil a usmrtil člověka. Vlaky na železničním koridoru na Moravu asi hodinu nejezdily, poté jen po jedné koleji. Nyní už je provoz obnoven, nehoda zkomplikovala regionální i dálkovou dopravu.

Opilý řidič zběsile ujížděl policii. Chtěl jsem se pobavit, řekl při dopadení

7. 5. 2024 | Divokou noc zažili minulý týden policisté ze Žamberka na Orlickoústecku. Tu jim zařídil řidič, kterého se při silniční kontrole smažili zastavit v Dlouhoňovicích. Muž sice poslechl, ale poté, co hlídka vystoupila z auta, šlápl na plyn a začal ujíždět. Toto zopakoval na dvaceti kilometrech pronásledování několikrát.

Dostihové hody v Pardubicích začínají. Šampioni z mítinku Velké jdou proti sobě

7. 5. 2024 | V dubnu se tu jako sezonní předkrm servírovaly rovinové a proutěnkářské závody, teprve zítra však na pardubické dráze začnou ty pravé dostihové hody.

Adam Musil se po třech letech v Pardubicích vrací do Liberce

7. 5. 2024 | Hokejový útočník Adam Musil se po třech sezonách strávených v Pardubicích vrací do Liberce. S Bílými Tygry sedmadvacetiletý syn mistra světa z Prahy z roku 1985 Františka Musila podepsal roční smlouvu. Musil působil na severu Čech v sezonách 2019/20 a 2020/21.

Řidiči na konci D35 se dočkají, ŘSD začalo stavět navazující úsek s tunelem

6. 5. 2024 | Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) výrazně pokročilo s budováním dálnice D35 v Pardubickém kraji. Zahájilo stavbu tunelu Homole a šestikilometrového úseku D35, který přivede dálnici před Vysoké Mýto. Hotovo má být v roce 2026, kdy by souvislý úsek dálnice z Opatovic měl skončit až za Vysokým Mýtem. Alternativní trasa k přetížené dálnici D1 je v Pardubickém kraji rozestavěna v délce více než třiceti kilometrů. ...

Dlažba se sype, je nebezpečná pro cyklisty. Pardubice znovu opraví třídu Míru

6. 5. 2024 | Trolejbusy jsou už pryč, část ulice je předlážděná. Ovšem to nestačí. Pardubická radnice musí opravit i další úsek třídy Míru. Dlažba na ní se totiž sype a je hlavně pro cyklisty nebezpečná.

Dílčí úleva pro pardubické fotbalisty. Zásluhou vzácné výhry doma

6. 5. 2024 | V prvním z kritických momentů v nadstavbové skupině o záchranu, v utkání se Zlínem, se pardubickým fotbalistům sešlo vše potřebné: 1. Prolomili neschopnost vítězit na domácím trávníku. 2. Využili útočnou standardní situaci a zároveň tentokrát sami neinkasovali z obranné, což lze v obou případech považovat za výjimečné. 3. Vydobytý mírný náskok z úvodu druhé půle si nenechali vzít, naopak jej posléze dokázali navýšit. 4. Při pár zlínských šancích měli nezbytnou kliku. ...

Havlíčkovy sady ve Vysokém Mýtě prošly unikátní obnovou. Středobodem je fontána

6. 5. 2024 | Město Vysoké Mýto se před deseti lety pustilo do jedinečného projektu – obnovy historických parků, které ze všech stran obklopují městské centrum. Posledním z nich byly Havlíčkovy sady.

Zlín opět ztratil a klesl na dno. Sami si to komplikujeme, smutnil Fantiš

5. 5. 2024 | Doteď si ještě mohli dovolit zaváhání. Nyní už ne. Příští může být fatální. Fotbalisté Zlína prohráli úvodní partii Skupiny o záchranu v Pardubicích 0:2, v ligové tabulce spadli na poslední místo a pokud rupnou příští neděli v Karviné, mohou za určitých okolností ztratit přímý vliv na svoji záchranu v nejvyšší soutěži.

S alzheimerem zůstává jen přítomnost. Žijme tady a teď, říká režisérka hry

5. 5. 2024 | Poslední uvedenou novinkou Východočeského divadla je inscenace Pořád jsem to já. Vědkyni, již v padesáti letech postihne Alzheimerova choroba, ztvárnila Petra Janečková. Jejího manžela hraje Tomáš Lněnička. Hra je ukázkou toho, jak se s nenadálou událostí vypořádává nejen hlavní hrdinka, ale také její partner a dvě děti.

Pardubice - Zlín 2:0, cennou výhru vystřelili po přestávce Icha s Krobotem

4. 5. 2024 | Icha je pardubickým hrdinou. Kromě úvodního gólu totiž ještě v závěru z brankové čáry vykopl pokus Ikugara a zajistil tak domácím fotbalistům na úvod skupiny o záchranu důležité tři body. Těsně před zákrokem Ichy přidal druhou trefu střídající Krobot.

Říčka se loučí v Pardubicích: Odcházím spokojený, ale zlatá tečka chybí

4. 5. 2024 | Vlastně nejde o žádné překvapení, je to spíš jen oficiální potvrzení toho, o čem se už mluví nějakou dobu. Po Davidu Ciencialovi, který v lednu zamířil do Třince výměnou za Richarda Pánika, končí v extraligových Pardubicích další symbol éry „Zpátky do sedla“ (od nástupu Petra Dědka ke kormidlu hokejového klubu). Dál už za Dynamo nebude hrát útočník Robert Říčka.



Zpravodajství PřeloučDnes.cz

Mezi Budislaví a Prosečí začíná oprava silnice

Klimatické podmínky i nadměrná doprava se v regionu výrazně podepsaly na stavu komunikací. Po skončení zimní údržby je to vidět například na úseku silnice II/359 mezi Budislaví a Prosečí. S ohledem na další plánované investice se proto v pondělí 29. ...

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodné výzvy k úhradě cla

Pardubičtí celníci zaznamenali případ, kdy byla pod hlavičkou Celního úřadu pro Pardubický kraj vystavena faktura na úhradu cla ve výši 274 tisíc koru ...

Zdrogovaného řidiče mercedesu nezastavila ani brána lesní obory

CHRUDIMSKO - Chrudimští dopravní policisté se od sobotního večera dne 30. března 2024 zabývají dopravní nehodou, při které řidič stříbrného vozidla zn ...

Nejčastějším záchytem pardubických celníků je nadlimitní přeprava cigaret

Nadlimitní přeprava cigaret a tabákových výrobků je nejčastějším záchytem mobilních hlídek pardubických celníků v letošním roce. Za první čtvrtletí to ...

Tři největší uhelné elektrárny vypustily loni stejně emisí jako všechna osobní auta

Uhelné elektrárny Počerady, Tušimice a Prunéřov vypustily v roce 2023 dohromady 10 690 770 tun skleníkového oxidu uhličitého. Vyplývá to ze statistiky ...



Pátek 10.5.2024
Pardubický kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes