PřeloučDnes.cz
PřeloučDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Péče o bazén nemusí být náročná, podívejte se, jak si ulehčit práci

27.07.2022
O bazénu můžeme s klidným svědomím prohlásit, že je požehnáním. Aby vám ale bazén dobře sloužil a vydržela v něm křišťálově čistá a voňavá voda, a vy si tak mohli jeho výhody užívat neustále, je potřeba se o něj starat. Nemějte obavy, příslušenství k bazénům vám výrazně ulehčí práci.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com

Bazénový vysavač - bestseller mezi bazénovým příslušenstvím


Mezi zcela nejoblíbenější příslušenství určené k udržování čistého bazénu patří rozhodně bazénový vysavač. Jde o automatické zařízení, které dokonale vyčistí nejen dno, ale také stěny bazénu.

Přístroj je připojen k filtračnímu čerpadlu bazénu pomocí hadice a zcela bez vaší asistence se pohybuje a čistí jeho plochy. Kartáče umístěné na vysavači si hravě poradí i s odolnou špínou a kalem. Kvalitní filtr uvnitř zařízení pak dokáže zachytit i ty nejmenší nečistoty, a tak se s průzračnou vodou nemusíte loučit ani v těch největších vedrech, kdy se obvykle bazény zakalují.

Při výběru automatického bazénového vysavače se u prodejce informujte o tom, zda je daný model vhodný pro velikost vašeho bazénu. Především si tedy ověřte objem nádržky na nečistoty a délku hadice připojenou na čistící čerpadlo bazénu.

Jak zatočit s nečistotami na hladině bazénu?


Aby bylo koupání v bazénu nejen zábavné, ale také bezpečné, je potřeba udržovat vysokou kvalitu vody. To má obvykle na starosti filtrační systém ve spojení s chlorovými tabletami v dávkovacím plováku a kontrolou PH vody. Nejen tyto produkty, ale vše potřebné pro péči o váš bazén najdete za hubičku třeba tady https://hop-sport.cz/prislusenstvi-k-bazenum/.

S nečistotami plovoucími na hladině vám skvěle pomůže skimmer. Pokud jste se v souvislosti s bazénem s tímto pojmem ještě nesetkali, neděste se. Jde v podstatě o sběrač nečistot z hladiny. Tento sběrač je umístěn pod okrajem bazénu. Ideální je, když práci skimmeru doplníte o průběžné sbírání napadaného hmyzu, trávy, lístků a jiných nečistot pomocí sběrného síta na teleskopické tyči.

Doplňky, které vám koupání ještě více zpříjemní


V mnoha případech jde ovšem vzniku zašpinění bazénu zabránit i různými doplňky. Například zastřešením, díky němuž do bazénu nebudou padat nečistoty. Navíc si díky bazénovému přístřešku můžete užívat koupání ve stínu, i když zrovna na obloze není ani mráček. To je vítaným vysvobozením nejen pro malé děti, ale i dospělé s pokožkou citlivou na slunce.

Trávu a hlínu do bazénu často nanosí i děti, které po zahradě běhají bosky a pak rovnou skočí do vody. I proti takovému znečištění lze snadno a zábavnou formou bojovat. Pořiďte si před vstup do bazénu speciální vaničku na očištění nohou. Děti si z jejího používání udělají příjemnou povinnost.

A pokud se bavíme o příslušenství k bazénům, které se těší obrovské oblibě, musíme zmínit i panely na solární ohřev vody. Díky nim si milovníci venkovních vodních hrátek budou moci koupel v bazénu dopřát dlouho před i po začátku koupací sezóny.

Autor: ML
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

3 tipy, jak vybrat kvalitní teplákovinu pro kreativní šití

Teplákovina představuje oblíbený materiál zejména pro šití volnočasového oblečení. Vytvořit z ní můžete rozmanité kousky. Je však důležité vědět, jak vybrat ideální metráž pro jednotlivé ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Rok 2024 bude v Česku Rokem motýlů

Český svaz ochránců přírody (ČSOP) vyhlašuje rok 2024 Rokem motýlů. Během roku budou po celé České republice probíhat zajímavé aktivity, díky kterým s ...

Jak získat zpět peníze za nedoručené dárky?

Mnoho lidí se nedočkalo objednaných vánočních dárků pro jejich blízké. Pokud prodejce nevrací peníze nebo ani nekomunikuje, existuje způsob, jak částk ...

Banky v roce 2023 poskytly domácnostem úvěry na bydlení za 172 miliard korun, plně digitální hypotéka je na spadnutí

Banky v roce 2023 přes náročnější tržní podmínky poskytly domácnostem úvěry na bydlení za 172 miliard korun. Z toho klienti skupiny ČSOB uzavřeli hypo ...





Čtvrtek 9.5.2024
Pardubický kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes